vrijdag 10 januari 2014

Een beetje vroeg en een lange dag...


Toen de wekker om 5.15 ging was dat toch wel net iets vroeger dan normaal. Alles stond klaar, gecheckt en dubbel gecheckt en na een kopje thee was het dan eindelijk het moment om met die koffers en tickets op weg gaan. De trein vertrok op tijd, plek genoeg en zonder overstappen bereikten we Schiphol.
We besloten eerst de koffers in te checken zodat we onze handen vrij hadden om nog even bij Starbucks een " wake-up" moment te beleven. Helaas bedachten er nog een hele hoop mensen meer dit en zochten daarom ons heil achter de paspoortcontrole- waar het uiteraard bijna net zo druk was.


Met het geld wisselen hadden we nog minder geluk en moesten we vroegtijdig de rij verlaten om op
tijd in de meest verre uithoek van Schiphol onze gate te zoeken. Eigenlijk zijn we inmiddels wat
gewend geraakt, verwend ook wel, aan vaste plekjes, luchtvaartmaatschappijen en gewoontes en door te vliegen met Swissair raakten we lichtelijk wat van ons padje. Goedkoper is anders en beslist

omslachtiger als je er van uitgaat dat we na de eerste vlucht,naar Zürich, (en ruim 4 uur later) in onze tweede- rechtstreekse vlucht- weer over Amsterdam naar L.A vlogen.






Het vliegen ging eigenlijk zonder veel problemen en we werden goed verzorgd met chocolaatjes, chocolade-ijs, lekker eten en Zwitserse tussendoortjes lunch & ontbijt (of liever gezegd: " nachthapjes" ). Het was alleen ONTZETTEND KOUD en onrustig.13.5 uur zaten we gewikkeld in 2 dekens, dikke sokken, twee vesten en was dat eigenlijk nog niet genoeg. En volgens mij kennen we een derde van de passagiers van gezicht!
In de derde uithoek van onze reis op de luchthaven van LA landden we op tijd. We zullen jullie de formaliteiten die we moesten doorlopen besparen want als je daar aan terugdenkt......


Onze mini Van, propvol met Chinezen en Japanners, bracht ons in een uurtje naar het Hotel. We hebben dezelfde kamer gekregen en kunnen dus morgenochtend in het zonnetje ontbijten; dat maakt een mens blij!
We besloten nog een wandelingetje naar de Target te maken voor wat drinken, wijn en wat yoghurt. Voor ons was het 05.00 en hadden we de nacht doorgehaald Plaatselijke tijd was het echter pas 9.00 PM ( 21.00u) en dat was wel wat vroeg.
Toen we niet lang daarna toch stonden te tollen op onze voeten hebben we een sprintje getrokken- op z'n akkefietjes- en hebben alleen nog maar naar de dichte fles wijn gekeken. Yoghurtje ging op, pyjamaatje ging aan en vlug in bed gedoken. Welterusten en tegelijkertijd: goedemorgen Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten