zondag 19 januari 2014

Newport Beach; in één adem.. GEWELDIG

Deze dag was geweldig! We besloten de boottocht van 13.00 te nemen om nog even door Newport Beach te struinen en het strandzand door onze handen te laten gaan én de zee te voelen.
Het was alles- op en aan het strand- wat je zou verwachten van de plaatjes die je ziet in advertenties. Wanneer je echter op de boulevard of op de pier loopt is het vergaande glorie, je kunt het dan beter hebben over de stoep langs het strand en een steiger op wat palen. Alleen maakte dat voor ons niets uit. Wij zaten op het strand, jullie op een bank of stoel en bij ons was het helder en 32 graden, bij jullie regenachtig en 9 graden. Stoep en palen......boeien!!




We kochten de kaartjes voor de "Whale Watching" en dachten even dat we misschien wel de enige waren die op dit toeristische idee kwamen- midden in de winter. Toen we eenmaal in de rij stonden wisten we wel beter en zochten we met een groep van ongeveer 60 personen een mooi plekje op boot.
Jacqueline had op het laatste moment toch maar een "motion sickness" pilletje naar binnen gewerkt en ik moet zeggen, geen kind aan gehad het hele reisje (2.5 uur).
Toen we de haven uit gevaren waren zagen we al zeeleeuwen en een uur later werden we verrast door minstens 50 dolfijnen die ronddolden, zwommen, speelden en spetterden langs, achter en voor de boot. Het was zo gaaf, zo dichtbij en zo mooi omdat op deze manier mee te maken.
Ondergetekende heeft 3 jaar geleden van Jacq  en op mijn verjaardag een zwem"les" gehad (in Seaworld) mét dolfijnen maar dit was net zo indrukwekkend!
Even dachten de schippers/ex marinierzeebiologen- of iets in die richting- een walvis te zien maar die hebben wij níet kunnen zien of vastleggen. Aan het eind van de tocht kregen we een bon om voor 50% korting terug te komen, net zo lang tot we er wel één zouden spotten. Toch weer terug dus - vervelend hoor!






En zo hebben we misschien nog wel 40 goede foto's van de 100 die we geschoten hebben. We bleven maar, strategisch op verschillende plekken, foto's maken met de hoop dat er dan enkele scherp en gelukt zouden zijn als we ze terug zouden zien.

We reden midden in het "Rush-hour" terug naar Anaheim en dat doe je niet graag een tweede keer. 

's Avonds hebben we heerlijk gegeten in Downtown Disney. Het was een lekkere en geslaagde afsluiting van een prachtige dag, mooi weer, mooie beleving en super ervaring.
Rainforest Cafe was het plakplaatje van de 10 van vandaag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten